Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35124
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Divoký králík
30 g Estragon
375 g Hříbky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
80 g Šalotka
300 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
300 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 249kJ
10% Sacharidy 35 g
35% Tuky 26 g
34% Sodík 688 mg
158% Bílkoviny 89 g

Opilý králík postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo

2

s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.

3

Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.

4

Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.

5

Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept