Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35126
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Majoránka
1,5 dl Olej olivový
30 ml Olej slunečnicový
60 g Olivy černé
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
175 g Špagety
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
14% Sacharidy 51 g
72% Tuky 54 g
21% Sodík 413 mg
48% Bílkoviny 27 g

Špagety po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme.

3

Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami.

4

Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků.

5

V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept