Recept

Kořeněný králík pečený na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 35129
Kategorie: Maso

Ingredience

1,2 kg Králík
Na marinádu
6 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
80 ml Kečup
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
4% Sacharidy 13 g
27% Tuky 20 g
40% Sodík 790 mg
131% Bílkoviny 74 g

Kořeněný králík pečený na pivu postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, naporcujeme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladu marinovat.

2

Marinádu připravíme smícháním piva, prolisovaného česneku, chilli koření, soli, cukru, pepře, kečupu, worcesterské omáčky a octa.

3

Druhý den vložíme králíka do pekáče, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

4

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept