Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 l | Hovězí vývar základní |
2 hrst | Sýr Parmezán |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
1 ks | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
90 g | Sýr Taleggio |
1 ks | Vejce slepičí |
Boloňská omáčka | |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
600 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
15 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
130 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřové maso mleté |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 414,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí vývar základní, Sýr Parmezán, Sůl, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Taleggio, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nádivku. Nastrouháme parmezán, muškátový oříšek a sýr taleggio po odříznutí kůrky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme ricottu, sýr taleggio, parmezán, vejce a muškátový oříšek. Dochutíme solí a pepřem a vše promícháme. |
2 | Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a |
3 | kráječem na ravioli vyřízneme 7 čtverců a do každého středu čtverce umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme trochou vody, poté čtverce přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje k sobě stlačíme. |
4 | Každý trojúhelník obtočíme kolem ukazováku a přitiskneme k sobě dva vzdálenější konce, aby těstoviny připomínaly biskupskou čepici. Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Připravíme si boloňskou omáčku. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme nadrobno. V pánvi necháme vzpěnit olej s máslem a poté osmažíme zeleninu, utřený česnek a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 10 minut, aby nám změkla zelenina. Přimícháme mleté hovězí a vepřové maso a smažíme dalších 10 minut. Snažíme se oddělit maso na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Poté dolijeme vínem, zamícháme a povaříme dalších 5 minut. Ke směsi vložíme nakrájená rajčata a 250 ml vývaru. Uvedeme k bodu varu. Poté dusíme 2 hodiny velmi mírným varem. Občas promícháme. Do masové omáčky přilijeme smetanu a vaříme dalších 30 minut. Často mícháme. |
5 | Do hrnce nalijeme hovězí vývar a cappellacci v něm vaříme 5 minut. Poté těstoviny slijeme, smícháme s boloňskou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a lístky čerstvé bazalky. |