Recept

Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35130
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 l Hovězí vývar základní
2 hrst Sýr Parmezán
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
1 ks Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
60 ml Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
90 g Sýr Taleggio
1 ks Vejce slepičí
Boloňská omáčka
2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
600 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
15 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
130 g Slanina vepřová
100 ml Smetana čerstvá ke šlehání
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřové maso mleté
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,401 kcal
Kilojoule 5 863kJ
23% Sacharidy 82 g
334% Tuky 251 g
175% Sodík 4 g
151% Bílkoviny 85 g

Sýrové cappellacci s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. Nastrouháme parmezán, muškátový oříšek a sýr taleggio po odříznutí kůrky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme ricottu, sýr taleggio, parmezán, vejce a muškátový oříšek. Dochutíme solí a pepřem a vše promícháme.

2

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a

3

kráječem na ravioli vyřízneme 7 čtverců a do každého středu čtverce umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme trochou vody, poté čtverce přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje k sobě stlačíme.

4

Každý trojúhelník obtočíme kolem ukazováku a přitiskneme k sobě dva vzdálenější konce, aby těstoviny připomínaly biskupskou čepici. Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Připravíme si boloňskou omáčku. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme nadrobno. V pánvi necháme vzpěnit olej s máslem a poté osmažíme zeleninu, utřený česnek a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 10 minut, aby nám změkla zelenina. Přimícháme mleté hovězí a vepřové maso a smažíme dalších 10 minut. Snažíme se oddělit maso na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Poté dolijeme vínem, zamícháme a povaříme dalších 5 minut. Ke směsi vložíme nakrájená rajčata a 250 ml vývaru. Uvedeme k bodu varu. Poté dusíme 2 hodiny velmi mírným varem. Občas promícháme. Do masové omáčky přilijeme smetanu a vaříme dalších 30 minut. Často mícháme.

5

Do hrnce nalijeme hovězí vývar a cappellacci v něm vaříme 5 minut. Poté těstoviny slijeme, smícháme s boloňskou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a lístky čerstvé bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept