Jednoduchý recept

Bagetky Ficelle

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35131

Ingredience

7 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 kávová lžička Sůl
510 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
26% Sacharidy 92 g
3% Tuky 2 g
29% Sodík 587 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bagetky Ficelle postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme hladkou mouku se lžičkou soli a 360 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké těsto, které na pracovní desce hněteme ještě 10 minut.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na váleček dlouhý asi 30cm. Válečky přeneseme na plech a na povrchu nařízneme několik šikmých zářezů. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.

3

Vykynuté bagetky potřeme silně osolenou vodou (150 ml) a pečeme 15-20 minut dozlatova.

4

Podáváme teplé nebo studené.

Poznámka

Výborně chutnají potřené máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept