Skotské lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotské lívance
Skotské lívance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 35132 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
4 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Sirup Golden |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 222,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotské lívance postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto. |
2 | Lívanečník potřeme olejem a lžící do něj naléváme připravené těsto. Smažíme tak dlouho, až se na povrchu těsta objeví bublinky, obrátíme a dopečeme dozlatova. |
3 | Upečené lívance uchováme až do podávání teplé. |