Bramborové trojhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové trojhránky
Bramborové trojhránky
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35133 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory vařené |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 419,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové trojhránky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme dohladka. Přidáme sůl, mouku, kypřicí prášek a vypracujeme vláčné těsto. |
2 | Na vále těsto prohněteme a rozválíme na čtverec 20x20cm. Rozkrojíme na čtvrtiny a každou ještě rozkrojíme na trojúhelník. |
3 | Trojhránky pečeme na pánvi na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Až do podávání je uchováme teplé. |
4 | Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům. |