Biskvity z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskvity z podmáslí
Biskvity z podmáslí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35134 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
85 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko - podmáslí |
260 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biskvity z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Do základu prolisujeme uvařené žloutky, promísíme, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto. Na pracovní desce hněteme ještě 5 minut dohladka. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný asi 2cm. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, potom pečeme při 190 stupních ještě 5 minut. |
4 | Ihned po upečení biskvity na povrchu vodorovně rozpůlíme třírohou vidličkou. |
5 | Podáváme s různými sladkými nebo pikantními náplněmi. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem - použijeme pouze žloutky.