Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 35134
Kategorie: Ostatní

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
85 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko - podmáslí
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
13% Sacharidy 48 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 162 mg
16% Bílkoviny 9 g

Biskvity z podmáslí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Do základu prolisujeme uvařené žloutky, promísíme, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto. Na pracovní desce hněteme ještě 5 minut dohladka.

2

Těsto rozválíme na plát silný asi 2cm. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, potom pečeme při 190 stupních ještě 5 minut.

4

Ihned po upečení biskvity na povrchu vodorovně rozpůlíme třírohou vidličkou.

5

Podáváme s různými sladkými nebo pikantními náplněmi.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem - použijeme pouze žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept