Recept

Neapolské ravioli se šunkou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35135

Ingredience

60 ml Sýr Parmezán
1 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
150 g Mozzarella
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 ml Sýr Parmezán
175 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
115 g Šunka parmská
Rajská omáčka
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 899kJ
18% Sacharidy 65 g
43% Tuky 32 g
60% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Neapolské ravioli se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme omáčku. Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli doměkka. Přimícháme pokrájená rajčata z konzervy a prázdnou ji dolijeme čistou vodou a přilijeme ji do pánve. Poté přimícháme rajčatovou pastu a oregano se solí a pepřem. Podusíme na 30 minut. Pokud máme omáčku hustou, zředíme ji.

2

Jako druhá část následuje příprava nádivky a raviol. V míse smícháme nakrájenou parmskou šunku, mozzarellu, nastrouhaný parmezán, ricottu, vejce a nasekanou čerstvou petržel. Dochutíme solí a pepřem.

3

Těsto připravíme smícháním mouky, vajec a soli, vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pruhy o délece 50 cm. V pravidelných rozestupech rozmístíme 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme vodou. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Trochu poprášíme moukou. Naplněné těsto kolem nádivky dokola vyřízneme. Vzniklé ravioli rozložíme na utěrku, trošku poprášíme moukou a necháme oschnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut, poté scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Podáváme přelité omáčkou a posypané parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept