Pansotti s omáčkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pansotti s omáčkou a sýrem
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35140 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 hrst | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
90 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 331,3mg |
Draslík | 332,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Voda pitná, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Česnek, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pansotti s omáčkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme. |
2 | Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme. |
3 | Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě. |
4 | Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta. |
5 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo. |
6 | Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem. |