Scones - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Scones
Scones
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 35142 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Rozinky tmavé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 171,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Scones postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme 225g mouky s kypřicím práškem, se solí a rozinkami. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Vmícháme cukr, přilijeme mléko a vypracujeme lepkavé těsto. |
2 | Na pracovní desce poprášené zbylou moukou těsto prohněteme dohladka a rozválíme na plát silný 2,5cm. Formičkou o průměru 7cm vykrajujeme z těsta kolečka, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova. |
3 | Po upečení necháme zákusky jen mírně zchladnout na mřížce, aby zůstaly trochu teplé. Ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme podávat s ušlehanou smetanou a marmeládou.