Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2,5 kg | Králík |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
300 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 28,2mg |
Draslík | 276,9mg |
Vláknina | 715,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, bůček nakrájíme na pláty, česnek utřeme se solí. V pivu umícháme česnek s kořením a olejem. |
2 | Porce králíka vložíme do pekáče, poklademe bůčkem, přelijeme pivní směsí a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. |
3 | Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |