Pikantní hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35152 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Badyán |
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli omáčka |
6 ks | Cibulka jarní |
225 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 171,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme na talíř. V misce smícháme rozetřený česnek, 1 lžíci sójové omáčky a badyán. Nudličky přelijeme směsí z misky a promícháme, aby se směsí pokryly. Talíř přikryjeme a necháme marinovat hodinu v lednici. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vyndáme je a necháme okapat. Do woku přidáme hovězí nudličky i s marinádou a smažíme za stálého míchání. Dáme zpět jarní cibulky a přidáme sherry, chilli omáčku, sójovou omáčku a 2/3 vody. |
3 | Smícháme solamyl se zbytkem vody a směs vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Podáváme teplé. |