Hovězí závitky s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 263,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Pomeranče, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat. |
3 | Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list. |
4 | Závitky podáváme s omáčkou teplé. |
Poznámka
Z pomeranče nastrouhaná kůra. Černé olivy bez pecek.