Recept

Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35160
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
850 g Chřest bílý
1 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej hroznový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Řeřicha
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
3% Sacharidy 10 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 86 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a odkrojíme špatné konce. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Troubu dáme předehřát na 180°C. Ovčí sýr nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou, do směsi přimícháme strouhaný sýr a polovinu nasekaných bylinek a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Připravenou směs rozprostřeme na pekáč, vyložený pečícím papírem a poklademe ji oloupaným chřestem a vaříme ve vodní lázni v troubě 45 minut. Na závěr necháme pokrm 10 minut odpočinout a posypaný zbytkem bylinek podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept