Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35160 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
850 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej hroznový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 272,8mg |
Draslík | 513,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest bílý, Muškátový oříšek, Olej hroznový, Řeřicha, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a odkrojíme špatné konce. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Troubu dáme předehřát na 180°C. Ovčí sýr nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou, do směsi přimícháme strouhaný sýr a polovinu nasekaných bylinek a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Připravenou směs rozprostřeme na pekáč, vyložený pečícím papírem a poklademe ji oloupaným chřestem a vaříme ve vodní lázni v troubě 45 minut. Na závěr necháme pokrm 10 minut odpočinout a posypaný zbytkem bylinek podáváme teplý. |