Recept

Ravioly z bramborového těsta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35162

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
450 g Brambory
1 ks Celer - nať
125 g Hovězí maso mleté
1,5 dl Hovězí vývar základní
175 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 102kJ
16% Sacharidy 57 g
30% Tuky 22 g
20% Sodík 392 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ravioly z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.

3

Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept