Marinované sardele - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované sardele
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 35164 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 ml | Ocet vinný |
75 ml | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Sardellen filets |
3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 35,4mg |
Vláknina | 357,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sardellen filets nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované sardele postup přípravy receptu:
1 | Sardele očistíme, odstraníme kostičky, nafiletujeme a omyjeme. |
2 | Polovinu osušených filetů urovnáme v jedné vrstvě do měklé mísy a posypeme polovinou soli. Navrch křížem naskládáme zbylé filety, posypeme zbylou solí a zalijeme octem. Mísu přiklopíme a na 24 hodin uložíme do chladničky. |
3 | Před podáváním slijeme marinádu, filety omyjeme studenou vodou a osušíme. |
4 | Upravíme na servírovací mísu a zalijeme olejem. Nakonec posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. |