Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35167

Ingredience

6 ks Ančovička - filety
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Olivy černé
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1,5 dl Víno červené
120 ml Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 262kJ
2% Sacharidy 8 g
45% Tuky 34 g
23% Sodík 457 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí po římsku postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut.

2

Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme.

3

Podáváme teplé, ozdobené petrželkou.

Poznámka

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší. Černé olivy vypeckované a přepůlené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept