Jehněčí po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po římsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Ančovička - filety |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1,5 dl | Víno červené |
120 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 827,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Cukr krupice, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy černé, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po římsku postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut. |
2 | Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme. |
3 | Podáváme teplé, ozdobené petrželkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší. Černé olivy vypeckované a přepůlené.