Citronové jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové jehněčí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
4 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 423,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 23,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Kotlety vykostíme, nakrájíme na plátky, maso srolujeme a ovážeme nití. |
2 | Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a jehněčí maso smažíme po obou stranách cca 3 minuty. Poté sundáme z plamene a odlijeme přebytečný tuk. Pánev dáme na oheň, přilijeme vývar, víno, citronovou kůru a bobkové listy a 25 minut vaříme, dokud není maso měkké. Osolíme a opepříme omáčku. |
3 | Hotový pokrm dáme na talíře, odstraníme nitě a podáváme s omáčkou. |