Recept

Jehněčí kebab s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35172
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
0,5 ks Citrony
14 kg Jehněčí kýta
6 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
3 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
0,5 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

383% Kalorie 7,563 kcal
Kilojoule 31 643kJ
2% Sacharidy 6 g
711% Tuky 533 g
134% Sodík 3 g
1138% Bílkoviny 640 g

Jehněčí kebab s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.

2

Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.

3

Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.

4

Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept