Jehněčí kebab s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kebab s bylinkami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
14 kg | Jehněčí kýta |
6 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
3 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
0,5 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 11g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 12,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Jehněčí kýta, Jogurt nízkotučný, Máta, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kebab s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat. |
2 | Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat. |
3 | Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou. |
4 | Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou. |