Recept

Břeclavská vepřová pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35173
Kategorie: Maso

Ingredience

35 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2,5 kg Vepřová kýta
150 ml Voda pitná
Meruňková nádivka
80 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
100 g Meruňky
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Strouhanka
5 g Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 959 kcal
Kilojoule 4 013kJ
3% Sacharidy 12 g
85% Tuky 64 g
38% Sodík 763 mg
126% Bílkoviny 71 g

Břeclavská vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu.

2

Hrnec stáhneme, přimícháme strouhanku, nakrájené meruňky, petrželku, citronovou šťávu, tymián, vejce, podle chuti sůl a pepř. Necháme vychladnout.

3

Z masa upravíme na velký plát, potřeme olejem a dobře osolíme a opepříme. Maso naplníme, zavineme a zavážeme.

4

Roládu položíme na pekáč s roštem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Maso pečeme asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.

5

Upečené maso přendáme na prkénko, volně překryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

6

Výpek z pekáče zaprášíme na pánvi moukou a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme, aby se rozpustily i všechny připečeniny. Přilijeme víno a 3 minuty vaříme, potom ji přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept