Jehněčí guláš po turecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš po turecku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
350 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kopr čerstvý |
6 ks | Olivy černé |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šalvěj sušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš po turecku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu. |
2 | Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. |
3 | Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké. |
4 | Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé. |