Recept

Havajská vepřová pečeně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 35180
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Ananas
5 g Sůl
1,5 kg Vepřová pečeně
Marináda
2 stroužek Česnek
250 ml Džus ananasový
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sirup javorový
20 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 801kJ
4% Sacharidy 15 g
69% Tuky 52 g
20% Sodík 405 mg
62% Bílkoviny 35 g

Havajská vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.

2

Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.

3

Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.

4

Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept