Recept

Opékané selské brambory s kozím sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35182
Kategorie: Brambory

Ingredience

200 g Anglická slanina
700 g Brambory
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 l Podmáslí kysané 1%
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 ks Šalotka
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
16% Sacharidy 57 g
49% Tuky 36 g
47% Sodík 949 mg
58% Bílkoviny 33 g

Opékané selské brambory s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké proužky (půlměsíčky). Kozí sýr nakrájíme na kostičky.

2

Ve větší hluboké pánvi (nejlépe litinové) rozehřejeme máslo se sádlem. Přidáme anglickou slaninu. Když se slanina začne smažit, přidáme cibuli, promícháme a krátce (30 sekund restujeme). Pak po celé pánvi rozložíme brambory, posolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a vše opékáme: pánev zakryjeme poklicí a přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany.

3

Takto brambory opékáme přibližně 30-40 minut (záleží na kvalitě a velikosti pánve). Kozí sýr přimícháme přibližně 6 - 10 minut před dopečením brambor.

4

Osmažené brambory mají zlatou barvu a jsou křupavé. Podáváme je horké.

5

Ke každé porci podáváme sklenici mléka nebo podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept