Opékané selské brambory s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané selské brambory s kozím sýrem
Opékané selské brambory s kozím sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35182 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
700 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 l | Podmáslí kysané 1% |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 ks | Šalotka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Šalotka, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané selské brambory s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké proužky (půlměsíčky). Kozí sýr nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve větší hluboké pánvi (nejlépe litinové) rozehřejeme máslo se sádlem. Přidáme anglickou slaninu. Když se slanina začne smažit, přidáme cibuli, promícháme a krátce (30 sekund restujeme). Pak po celé pánvi rozložíme brambory, posolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a vše opékáme: pánev zakryjeme poklicí a přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany. |
3 | Takto brambory opékáme přibližně 30-40 minut (záleží na kvalitě a velikosti pánve). Kozí sýr přimícháme přibližně 6 - 10 minut před dopečením brambor. |
4 | Osmažené brambory mají zlatou barvu a jsou křupavé. Podáváme je horké. |
5 | Ke každé porci podáváme sklenici mléka nebo podmáslí. |