Karamelový pudink s banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový pudink s banány
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 35185 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 ks | Banány |
115 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
225 g | Perník |
6 polévková lžíce | Sirup javorový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 444,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Perník, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový pudink s banány postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zvolna za stálého míchání svaříme 115g másla, cukr, smetanu a javorový sirup dohladka. |
2 | Zapékací formu o rozměrech 20x30cm lehce vymažeme máslem. Rozložíme do ní perník nakrájený na plátky a oloupané, nakrájené banány. Zalijeme smetanovou směsí a posypeme nasekanými ořechy. |
3 | Pudink pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i pekanové ořechy. Podáváme se zmrzlinou, vanilkovým krémem nebo šlehačkou.