Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35188

Ingredience

50 g Cukr moučkový
30 g Droždí
175 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
nádivka
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
15 g Kakao
100 g Krupice dětská
100 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
100 g Rozinky tmavé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
25% Sacharidy 88 g
40% Tuky 30 g
9% Sodík 174 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jugoslávské koláčky postup přípravy receptu:

1

Na vál vsypeme hladkou mouku, špetku soli, přidáme máslo, cukr, žloutky a ve vlažném mléce rozdrobené čerstvé droždí. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout na teplém místě.

2

Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, potřeme nádivkou, srolujeme a nakrájíme na plátky.

3

Koláčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

4

Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme omyté, nasekané rozinky, najemno nasekané ořechy, kakao a krupici. Vše dobře promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept