Recept

Vepřová kýta na sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35191

Ingredience

120 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
160 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
10 g Protlak rajčatový
100 ml Sherry brandy
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
750 g Vepřová kýta
300 ml Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 522kJ
6% Sacharidy 22 g
72% Tuky 54 g
41% Sodík 828 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřová kýta na sherry postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji s máslem. Po opečení je vyndáme.

2

Na pánvi s tukem zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, 1 minutu osmažíme a zamícháme do ní papriku. Zalijeme vývarem, 2 minuty vaříme, přidáme nakrájenou papriku, madeiru, nakrájené žampiony, rajský protlak a ještě 2-3 minuty mírně povaříme.

3

Do této šťávy vložíme maso a společně asi 20 minut dusíme.

4

Nakonec zamícháme smetanu, ochutnáme, dokořeníme a opatrně prohřejeme. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept