Vepřová panenka ve slaninové košilce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka ve slaninové košilce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina anglická |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
Šťáva | |
---|---|
40 ml | Dolin - Vermouth |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
40 g | Šalotka |
150 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 653,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 119,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová panenka, Šalotka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka ve slaninové košilce postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny. |
2 | Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá. |
3 | Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla. |
4 | Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme. |
5 | Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme. |
dnes jsem uvarila a je moc dobre
Vyborné