Recept

Králík na slanině zapečený v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35193

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
2,5 kg Králík
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek
Na těstíčko
250 g Mouka polohrubá
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,431 kcal
Kilojoule 5 988kJ
13% Sacharidy 45 g
79% Tuky 59 g
70% Sodík 1 g
292% Bílkoviny 164 g

Králík na slanině zapečený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáč vyložíme polovinou plátků slaniny, na ni rozložíme porce králíka, posypeme kmínem, poklademe zbylou slaninou, podlijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso poloměkké.

2

Mezitím připravíme těstíčko ušleháním žloutků s pivem, se solí a moukou a pevného sněhu z bílků. Těstíčkem přelijeme králíka a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept