Bažant na slanině a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na slanině a pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Bažant obecný |
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
1,2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 409,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 131,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Brambory, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na slanině a pivu postup přípravy receptu:
1 | Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký. |
2 | Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |