Dušený bažant s pivní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený bažant s pivní omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Bažant obecný |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Džem brusinkový |
120 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Pepř černý celý |
1,2 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 437,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 58g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 120,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený bažant s pivní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Odleželého bažanta očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, cibuli nakrájíme nahrubo. |
2 | Do tlakového hrnce vložíme na máslo porce bažanta, cibuli, pepř, přelijeme pivem a zhruba půl hodiny dusíme. |
3 | Měkkého bažanta přeložíme na talíř a držíme na teple. Do šťávy vmícháme džem a provaříme. |
4 | Bažanta servírujeme přelitého omáčkou. |