Recept

Vepřová panenka na kokosu

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35199
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Kokos strouhaný
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
160 g Paprika červená
400 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
750 g Vepřová panenka
4 polévková lžíce Voda pitná
Marináda
1 stroužek Česnek
20 g Chilli paprička
5 g Garam masala
1 polévková lžíce Kari koření
5 g Kurkuma
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
25 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
6% Sacharidy 22 g
21% Tuky 16 g
50% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Vepřová panenka na kokosu postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.

2

Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.

3

Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos

4

a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.

5

Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept