Jednoduchý recept

Telecí řízek na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 352
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
1000 g Telecí kýta
100 g Tuk
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
0% Sacharidy 1 g
28% Tuky 21 g
45% Sodík 907 mg
39% Bílkoviny 22 g

Telecí řízek na žampionech postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

2

Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

3

Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.

4

Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i vepřový řízek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept