Recept

Kořeněná divoká husa pečená na kapustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 35200
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
3 kg Husa divoká
120 g Máslo čerstvé
3 ks Petržel kořen
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
Na kapustu
500 g Kapusta hlávková
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,274 kcal
Kilojoule 5 330kJ
7% Sacharidy 26 g
77% Tuky 58 g
7% Sodík 146 mg
269% Bílkoviny 151 g

Kořeněná divoká husa pečená na kapustě postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

2

Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.

3

Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.

4

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept