Recept

Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35202

Ingredience

120 g Celer bulvový
120 g Cibule
3 polévková lžíce Džem brusinkový
350 g Jablka
1,5 kg Kachna divoká
0,5 polévková lžíce Koření Zvěřina
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel kořen
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,200 kcal
Kilojoule 5 022kJ
13% Sacharidy 48 g
238% Tuky 179 g
24% Sodík 479 mg
184% Bílkoviny 103 g

Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.

2

Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

3

Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.

4

Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.

5

Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.

6

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept