Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Džem brusinkový |
350 g | Jablka |
1,5 kg | Kachna divoká |
0,5 polévková lžíce | Koření Zvěřina |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 445,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 243,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Jablka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká, Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky. |
2 | Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. |
3 | Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple. |
4 | Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme. |
5 | Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou. |
6 | Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |