Krocan na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krocan na slanině
Krocan na slanině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35204 |
Ingredience
1 kostka | Bujón extra silný |
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kg | Krocan |
80 g | Máslo jihočeské |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 122,6mg |
Draslík | 574,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krocan, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón extra silný, Máslo jihočeské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krocan na slanině postup přípravy receptu:
1 | Krocana očistíme, umyjeme, položíme na pekáč a prošpikujeme ho s 50 g slaniny a nakrájeným česnekem. |
2 | Na pánvičce do rozpáleného sádla přidáme na kostky nakrájenou zbylou slaninu, osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme bujon, sůl, posypeme červenou paprikou, pepř, zalijeme vodou, půlku směsi vylijeme do krocana a druhou půlkou ho polijeme. |
3 | Připraveného krocana vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévaní vlastní šťávou a podlévání vodou, pečeme 100 minut. |
4 | Když chceme dosáhnout pravou barvu masa a křupavou kůžičku, krocana po celou dobu pečení potíráme máslem. |
Poznámka
Pečeného krocana podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.