Divoká kachna pečená s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená s bylinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1200 g | Kachna divoká |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 335,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna pečená s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme. |
2 | V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. |
3 | Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.