Recept

Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35213
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Brambory
8 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Jablka
4 ks Jalovec
1,5 kg Kachna divoká
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mrkev kořen
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,520 kcal
Kilojoule 6 358kJ
24% Sacharidy 87 g
99% Tuky 74 g
43% Sodík 852 mg
208% Bílkoviny 117 g

Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablka rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, mrkev očistíme a překrojíme na půlky, česnek necháme vcelku, slaninu nakrájíme na plátky. Bobule jalovce (jalovčinky) rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.

2

Kachnu osolíme a vně i uvnitř potřeme máslem s jalovčinkami a necháme několik hodin v chladu. Pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme brambory, mrkev, česnek, čerstvý tymián a vložíme kachnu hřbetem nahoru. Podlijeme polovinou piva a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí.

3

Zhruba po půl hodině kachnu obrátíme, vlijeme zbylé pivo a dopečeme bez poklice.

4

Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept