Jednoduchý recept

Zahuštěná chřestová polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35216
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

200 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 316kJ
1% Sacharidy 5 g
42% Tuky 31 g
5% Sodík 90 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zahuštěná chřestová polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest, nakrájený na kousky, uvaříme v osolené vodě. Vařený chřest odložíme a vývar necháme mírně prochladnout. Z mouky a másla připravíme jíšku, do které po částech vmícháme prochladlý vývar z chřestu. Vývar s jíškou vaříme nejméně 20 minut, aby se mouka zcela rozvařila.

2

Polévku podle chuti okořeníme pepřem a solí. Potom ve smetaně rozšleháme žloutek a přilejeme do polévky. Na závěr přidáme odložený vařený chřest, petrželovou nať a polévku už jen prohřejeme, nevaříme. Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept