Recept

Divočák pečený v zelí s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 35217
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Anglická slanina
150 g Celer bulvový
6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
800 g Kančí maso
1 ks Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
80 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,158 kcal
Kilojoule 4 847kJ
21% Sacharidy 74 g
95% Tuky 71 g
38% Sodík 768 mg
119% Bílkoviny 67 g

Divočák pečený v zelí s pivem postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako očištěnou zeleninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, kysané zelí scedíme a nakrájíme.

2

Na sádle osmažíme zeleninu a cibuli, přidáme maso, koření, sůl, česnek a rychle orestujeme. Poté vložíme zelí a promícháme.

3

Směs vložíme do pekáče, přelijeme pivem, smetanou, překryjeme plátky slaniny a pečeme v troubě, až je vše měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept