Divočák pečený v zelí s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divočák pečený v zelí s pivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
150 g | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
800 g | Kančí maso |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kančí maso, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divočák pečený v zelí s pivem postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako očištěnou zeleninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, kysané zelí scedíme a nakrájíme. |
2 | Na sádle osmažíme zeleninu a cibuli, přidáme maso, koření, sůl, česnek a rychle orestujeme. Poté vložíme zelí a promícháme. |
3 | Směs vložíme do pekáče, přelijeme pivem, smetanou, překryjeme plátky slaniny a pečeme v troubě, až je vše měkké. |