Recept

Vepřový plátek na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35218
Kategorie: Maso

Ingredience

125 g Cukr třtinový
3 polévková lžíce Hořčice kremžská
3 g Pepř černý mletý
300 g Pomeranče
90 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
1,2 kg Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
8% Sacharidy 30 g
65% Tuky 49 g
26% Sodík 513 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřový plátek na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Pečeni nakrájíme na plátky a obě strany osolíme a opepříme,

2

potřeme hořčicí a z jedné strany je posypeme polovinou cukru. Kotlety narovnáme pocukrovanou stranou dolů na mělkou žáruvzdornou mísu. Oloupeme pomeranče, odstraníme všechnu bílou dužinu a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.

3

Plátky pokryjeme kolečky pomerančů, podlijeme pomerančovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec je posypeme zbylým cukrem.

4

Dáme asi na 35 minut do trouby předehřáté na 200°C, kotlety občas potíráme šťávou a necháme je propéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept