Recept

Nadívaná kančí pečeně na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35219
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 ks Jablka
5 kg Kančí pečeně
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Švestky sušené
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,860 kcal
Kilojoule 7 783kJ
9% Sacharidy 33 g
72% Tuky 54 g
34% Sodík 680 mg
500% Bílkoviny 281 g

Nadívaná kančí pečeně na pivu postup přípravy receptu:

1

V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.

2

Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.

3

Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.

4

Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept