Recept

Závitky z kančí kýty plněné zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 35220

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Cibule
3 ks Jablka
4 ks Jalovec
800 g Kančí kýta
80 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 439kJ
14% Sacharidy 49 g
94% Tuky 71 g
20% Sodík 400 mg
95% Bílkoviny 53 g

Závitky z kančí kýty plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.

2

Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.

3

Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept