Recept

Vepřový steak na pepři

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35222

Ingredience

350 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
4 polévková lžíce Pepř černý celý
175 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
600 g Vepřová kýta
350 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 823kJ
2% Sacharidy 8 g
67% Tuky 50 g
40% Sodík 805 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřový steak na pepři postup přípravy receptu:

1

Z kýty ukrojíme 4 steaky, které z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Pepř nahrubo roztlučeme a rozprostřeme po talíři. Steaky vtlačíme do pepře, aby se povrch masa dobře obalil, potom je obalíme i z druhé strany. Přikryjeme je a necháme 30 minut stát stranou.

2

Rozehřejeme máslo s olejem na pánvi. Steaky vložíme do pánve a 5-7 minut je po každé straně smažíme, aby se propekly, ale zůstaly šťavnaté. Vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.

3

Na pánev vlijeme víno a necháme je svařit asi na polovinu. Přitom

4

mícháme, aby se odlepily kousky pepře a rozpustily se připečeniny na dně. Přidáme vývar a 5 minut vaříme. Šťávu přecedíme, aby v ní nezůstaly kousky pepře, potom ji vrátíme na pánev a ještě 3 minuty vaříme, nesmí však příliš zhoustnout.

5

Vlijeme smetanu, omáčku průběžně promícháváme a prudce povaříme, aby zhoustla. Na pánev dáme steaky, dobře je prohřejeme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept