Vafle se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35225 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
40 g | Cukr moučkový |
150 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Kmín mletý |
3 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Med včelí |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
10 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
10 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 216,4mg |
Draslík | 273,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle se zelím postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku vložíme kysané zelí i s nálevem, přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a mletou paprikou. Podusíme aspoň 15 minut. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, anýz, cukr, přidáme vejce, med, máslo a vypracujeme hladké těsto na vafle. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle. |
3 | Rozdělíme je na talířky, obložíme dušeným zelím a ještě teplé podáváme. |