Jednoduchý recept

Vafle se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 35225
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Anýz mletý
40 g Cukr moučkový
150 ml Hovězí vývar základní
3 g Kmín mletý
3 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
60 g Med včelí
150 g Mouka pšeničná hladká
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
10 g Skořice mletá
5 g Sůl
10 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
16% Sacharidy 59 g
39% Tuky 29 g
33% Sodík 652 mg
22% Bílkoviny 13 g

Vafle se zelím postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku vložíme kysané zelí i s nálevem, přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a mletou paprikou. Podusíme aspoň 15 minut.

2

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, anýz, cukr, přidáme vejce, med, máslo a vypracujeme hladké těsto na vafle. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle.

3

Rozdělíme je na talířky, obložíme dušeným zelím a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept